Afgelopen vrijdag 12 oktober, op Wereldreumadag, was youth-R-well.com aanwezig bij de presentatie van het boek van Marlies Allewijn, het eerste boek dat zij geschreven heeft. Deze boekpresentatie vond plaats in een gezellige ruimte in het UMC Utrecht. Lekker centraal gelegen dus.

Bestuurslid Leonie en vrijwilliger Marloes werden uitgenodigd en besloten een kijkje te gaan nemen. Na een gezellige ontvangst met een hapje en een drankje werd iedereen verzocht plaats te nemen en namen verschillende mensen het woord. Het praatje dat ons erg bij is gebleven is het praatje van Marlies haar reumatoloog. Ze kennen elkaar al heel erg lang en het was duidelijk te merken dat hij het Marlies heel erg gunde dat ze nu eindelijk haar boek kon uitgeven. Dit was namelijk iets dat ze al heel erg lang heeft willen doen.

Aangezien haar boek niet alleen gaat over het feit dat ze op haar dertiende reuma kreeg en wat dit allemaal met haar deed en hoe ze dit oploste, gaat het ook over het feit dat ze altijd zo ontzettend graag danste maar dat ze dat op een gegeven moment niet meer kon. Erg toepasselijk was het dan ook dat ze Hiphop choreograaf Nicholas Shaker had uitgenodigd om het eerste exemplaar van haar boek in ontvangst te nemen.

Shaker was erg enthousiast en gaf een gratis showtje weg waarbij iedereen uiteraard mee moest doen!. Shaker was niet de enige die een dansoptreden gaf, er was ook nog een mooi optreden in de dansstijl ‘Modern’. Dit was echt erg mooi en indrukwekkend om te zien.

Na het bedanken van een aantal mensen die het schijven van dit boek mogelijk hebben gemaakt barste er een luid applaus los, waarna het tijd was voor de naborrel. Iedereen kon meteen het boek bestellen, nog even met Shaker op de foto gaan of gewoon gezellig kletsen onder het genot van een drankje. Ook Anita Witzier was aanwezig, zij was al de hele dag op pad voor wereldreumadag.

Het boek zijn we nog aan het lezen, maar voor zover we nu hebben gezien is dit boek zeker de moeite waard!

Meer informatie? Neem dan een kijkje op de website van de uitgever van ‘SchEef’. 

{rscomments on}

 

 

POSTED BY Carlo | okt, 26, 2012 | Niet gecategoriseerd