rsz patrick malou en anita

Aanstaande donderdag 23 mei om 22:20 uur zien we de 15-jarige Malou, die dit jaar meegaat met de jongerenvakantieweek, in het BNN programma ‘It gets better’.  In dit programma krijgen jongeren die ergens mee zitten een steuntje in de rug door een BN’er die in hetzelfde schuitje heeft gezeten. Donderdag staat de hele aflevering in het teken van reuma. Lees snel verder om te lezen hoe Malou de opnames ervaart heeft!

“Een tijdje geleden zag ik op facebook een berichtje van Youth-R-Well.com. Daarin stond dat de mensen van BNN jongeren zochten voor het progamma ‘It gets better’. En dan ook nog eens reumapatient! Dus ik dacht: Ja, dat is iets voor mij!

Ik heb gelijk een mail gestuurd naar Youth-R-Well.com en zij hebben mijn naam doorgegeven aan BNN. Een paar dagen later werd ik al teruggemaild. BNN schreef dat ze het erg leuk vonden dat ik zo snel gereageerd had en dat ze telefonisch graag contact met mij wilden opnemen. Ik ben vrij snel daarna gebeld en heb minstens een half uur aan de telefoon gezeten met Maartje van BNN. Zij vroeg mij hoe het mij gaat en hoe het met mijn reuma is. Zij moest na ons gesprek het nog overleggen om daarna een tweede afspraak te maken bij mij thuis. Echt heel spannend en snel ging het allemaal. Diezelfde week nog zat Maartje bij mij thuis om mij beter te leren kennen. Er was één maar, er was nog een gesprek met een meisje. Dus het was de keuze uit twee en ik ben het geworden.

Donderdagochtend om 9.30 uur stond ik oog in oog met Patrick Lodiers. Dat was best wel spannend. Er was ook een geluidsman, een cameraman, en een regisseuse. Maartje, met wie ik eerder had gesproken, was er ook bij dus die kende ik gelukkig al een beetje. De crew stelde mij gelukkig al vrij snel op mijn gemak. Patrick is een erg sympathieke, spontane man die er echt voor je is. Hij weet serieuze onderwerpen af te wisselen met grapjes. Ik voelde mij al vrij snel prettig en rustig en vergat bijna dat er een camera bij was. De eerste opnamen zijn gemaakt bij Reade in Amsterdam, het revalidatie centrum waar ik begeleid word. Daar moest ik allemaal oefeningen doen met mijn fysiotherapeute. Fijn gelijk op de loopband, heerlijk dus met een rood hoofd op de camera! Ook Patrick deed een aantal oefeningen mee terwijl hij mij aan het interviewen was.

rsz 2013-05-16 143856

Vervolgens zijn wij naar mijn school gegaan. Daar gingen we in de aula zitten. Dit was in het begin niet zo fijn. Er zaten ook veel leerlingen die ik niet kende. Maar ik heb me daar eigenlijk niet veel van aangetrokken. Op een gegeven moment kreeg ik wel veel pijn en werd ik wat moe. Patrick die schrok hier wel erg van. We hebben toen snel het interview afgerond, nog wat shots gemaakt en daarna naar mijn huis gegaan. Daar kon ik even uitrusten.

Vervolgens hebben we nog wat shots gemaakt van mijn beperkingen, zoals een pindakaaspot openmaken of de deur van het huis van slot krijgen. Dit was erg grappig om te doen.

Daarna heb ik lekker kunnen uitrusten op de bank. Ik was echt moe en had pijn. Patrick heeft in de tussentijd mijn ouders geïnterviewd. Ik kwam ook in beeld maar ik mocht niets zeggen of me er mee bemoeien. Ik moest daarna nog naar een andere locatie, dus even rusten was wel erg prettig.

We zijn vervolgens naar het hockeyveld gegaan. Vroeger zat ik ook op hockey. Mijn vriendinnen zitten bijna allemaal nog op hockey, dus het was wel leuk om daar mijn vriendinnen te interviewen. Eigenlijk is er alleen met mijn beste vriendin gesproken. En ik vind dat ze dat heel goed gedaan heeft.

Rond half 6 was ik dan eindelijk weer thuis. Een erg leuke, spannende dag maar ook heel vermoeiend. Ik ben dan ook gelijk in bed gaan liggen!

Donderdag 16 mei moest ik nog een keer naar Amsterdam. Daar heb ik in de Melkweg Anita Witzier ontmoet en mijn gemonteerde uitzending gezien!”

De uitzending met Malou en Anita Witzier begint om 22.20 op Nederland 1. Naast Malou is er ook nog een klein rolletje voor onze Ivo, die vrijwilliger is bij de Jongerenvakantieweek, en voor ex-columniste Marijn.

 

Bekijk hieronder de aflevering van It gets better.

 

Get Adobe Flash

POSTED BY Carlo | mei, 21, 2013 | Niet gecategoriseerd