Op 7 juni 2013 nodigden we onze Deskundige van de Maand, Patrick Vierhout, uit voor een extra chatavond. Via de chatbox konden geinteresseerden heel gemakkelijk al hun vragen stellen over het werk van Patrick. Hij is energietherapeut en helpt mensen, waaronder jongeren met reuma, van hun pijn- en energieklachten af. Meer hierover lees je in het interview dat Youth-R-Well.com had met Patrick. Lees hieronder de vragen en antwoorden die tijdens de chatavond aan hem zijn gesteld.

Ter info: energietherapie kan een goede aanvulling voor je zijn op je huidige behandeling, maar het is natuurlijk geen vervanging. Stop dus niet zomaar met je medicijnen en overleg altijd met je arts.

 

Vragen van Linda

Ik ben 23, heb vanaf mijn 3e jaugdreuma en sinds vorig jaar ook 2 kunstheupen en ik kan soms best wat meer energie gebruiken. Een beetje een open deur vraag maar hoe gaat dat dan met die energie?
Heb je nu op andere plekken nog steeds veel last? Bijvoorbeeld in je knieën? Of was de artrose in je heupen het ergst? (even ervan uitgaan dat je daarom nieuwe heupen hebt?) Wat weet je over energie?

Het was in mijn heupen het ergst en ik heb nu veel last van mijn rechter knie. Toevallig vanochtend een prednisoninjectie erin gehad ik weet niet zo veel van energie, behalve dat ik er vaak een tekort aan heb. 
Wat ik doe met “energie” of welke benaming je ook geven wil is de verbindingen door je lichaam herstellen door het aanpassen van frequenties.

Okee en merk je dan meteen verschil?
Ieder type cel heeft een eigen frequentie, door die te herstellen, hersteld een cel zichzelf ook. (Ik zal alles proberen zo begrijpelijk mogelijk uit te leggen, als het niet duidelijk vraag dan gerust door)

En doe je dat met bepaalde apparatuur?
Vanaf de eerste behandeling waarbij ik je basisenergie systeem (de aansturing van de hersenen naar de cellen) aanzet, merk je al verschil . Je krijgt dan meer energie en beetje bij beetje hersteld je lichaam zich. Dat doe ik met mijn handen en met kristallen. (Kan overigens iedereen, alleen moet je op een andere manier leren voelen)

Klinkt interessant! Kun je ook mensen energie sturen die je nog nooit gezien hebt?
Theoretisch wel, maar dat doe ik niet voordat ik iemand gezien heb. Iedere persoon heeft een andere frequentie, om zeker te zijn dat ik energie naar de juiste persoon stuur, wil ik ze dus wel ontmoet hebben.

En als je iemand ziet, hoe kun je dan zonder dat je met diegene gesproken hebt al weten wat er aan de hand is? Voel je dat aan?
Dat voel ik pas aan als ik de eerste keer behandel, als ik iemand ontmoet voel je wel al veel, maar is niet zuiver omdat je vaak al vanuit iemands uiterlijk bepaalde conclussies kan trekken. Bij de eerste behandeling zet ik dus heel zwart wit gezien je lichaam aan zodat je gehele lichaam zich kan versterken. Na 2 weken kom je dan terug, welk deel dan weer niet werkt daar verstoor je. (ik hoef bij een nieuwe klant ook nooit te weten wat ze hebben van te voren)

Lukt het ook weleens niet bij iemand?
Het lukt bij iedereen. Ik ga door tot het weg is of tot zover de klant zelf wil gaan uiteraard. Voel jij je goed zonder ontstekingen maar met medicijnen ook prima, van mij hoeft niets.

Kun je ook pijn weghalen op specifieke plekken?
Ja, pijn kan ik ook op specifieke plekken weghalen, alleen zoek ik liever de bron van het probleem op.

Ik heb het even een stukje terug gelezen, ik lees wat over energie balans enzo, hoe zit dat precies met die balans, wat bedoel je daarmee? En heeft deze therapie raakvlakken met accupunctuur?
Met balans bedoel ik dat de cellen in je lichaam weer functioneren zoals het hoort. De enige raakvlakken wat het heeft met accupunctuur is dat ik ook met energiebanen werk. Maar is echt een hele andere techniek.

Kunnen er ook bijwerkingen optreden?
Er zijn geen bijwerkingen, soms gaat de opbouw van de energie sneller dan je fysiek aan kunt, als je dat laat weten, dan pas ik dat aan en heb je er geen last meer van.

En is dat het dan zo dat bij iedereen die reume heeft die cellen uit balans zijn? Of zelfs iedereen die ziek is?
Dat geldt bij alle ziektes niet alleen bij reuma.

En is het dan bij verschillende ziektesop een andere manier uit balans ofzo? Ik vind het wat lastig om me er echt een beeld van te vormen.
Je lichaam (heel veel cellen aan elkaar die door energie verbonden zijn) wordt aangestuurd door de hersenen en deels door de darmen De aansturing gebeurt dmv je zenuwstelsel en energiebanen. iedere cel in je lichaam geeft signalen door aan de hersenen, als die signalen niet meer worden gehoord, gaat de cel een eigen leven leiden (probeer het zo min mogelijk medisch uit te leggen). Wat ik dus eigenlijk doe bij ieder type ziekte is zorgen dat de aansluiting naar de hersenen weer hersteld wordt.

Zijn er ook artsen/reumatologen waaar je contactmee hebt en die ook naar je doorverwijzen?
Artsen wel, reumatologen nog niet zover ik weet.

 

Vragen van Pauline

Patrick, hoeveel sessies zijn er gemiddeld nodig of is dat echt per persoon qua klachten verschillend?
Het aantal sessies om iemand met reuma geheel medicijn en ontstekings vrij te krijgen varieert hoe zwaar de medicijnen zijn, hoe oud je bent etc. maar gemiddeld ben je 1,5 – 2 jaar onder behandeling.

Oke maar medicijn en ontstekingvrij, wordt er altijd geprobeerd om af te bouwen? Of is het eerste doel om ontsteking-vrij te worden?
Het eerste doel is om pijn en ontstekings vrij te zijn. Afbouwen is afhankelijk van wat iemand zelf wil en wat de behandelend arts er van vindt uiteraard.

Hoeveel sessies er nodig zijn om je minder moe te voelen?
Het aantal sessies wat daarvoor nodig is, is ook per persoon verschillend, gemiddeld 3 behandelingen.

Behandel je nog in Maassluis?
Ja ik behandel op maandag in Maassluis en dinsdag tot en met vrijdag in Noordwijk.

 

Vragen van Annemarie

Het is soms best lastig om binnen de medische wereld en reguliere geneeskunde te zeggen dat je graag ook alternatieve behandelingen wil. Hoe kun je dat het beste aanpakken?
Het beste kan je het aanpakken door het bewijs te leveren. Er zijn helaas heel veel therapeuten die inderdaad niets doen. Ik wil heel graag met de behandelend arts praten zodat ik kan uitleggen wat ik doe en hoe ze het kunnen meten.

Is het na de behandeling helemaal weg of moet je het altijd in de gaten blijven houden? Kan het terugkomen?
Na de behandeling is het helemaal weg. ik raad wel aan om de balans goed te houden, dus iedereen waar ik het weg heb gehaald komt nog 1x per jaar terug ter controle.

 

Vragen van Chantal

Ik ben een keer in een keer gestopt met mn medicijnen, die eigenwijze mensen heb je ook! 😉 Ik wilde heel graag van de medicijnen af.
Als iemand gaat afbouwen, raad ik ook altijd aan om dat rustig aan te doen en in overleg met de arts zodat alles gevolgd wordt. Schriftelijk bewijs is toch harder als wat ik vertel. Ook al vertel ik het zelfde. (Op Chantal na, doet iedereen het ook rustig aan 😉 ) Als iemand, zoals Chantal, dat ook wil, moet ik veel frequenter gaan behandelen om de balans goed te houden, bij Chantal was dat toen meestal 2x per week normaa is het 2x per maand.

 

Andere opmerkingen van Patrick die in de chat naar voren kwamen

Ik ben hiermee begonnen omdat ik er juist niet in geloofde , dus als jullie sceptische vragen hebben , mag dat ook 😉 Ik ben jaren bezig geweest om aan te tonen dat het niet bestond, tot ik er niet meer onderuit kon dat het wel bestond. Met uiteindelijk het resultaat dat ik heel veel mensen behandel, wat nooit mijn bedoeling van het onderzoek is geweest, maar wel heel mooi werk is nu.

Ik heb wel een wachtlijst van ongeveer 7 maanden …. Sorry , ik doe 300 behandelingen per maand en meer tijd heb ik niet 

Wat ik doe is ook gewoon meetbaar trouwens, is geen hocus pocus verhaal… En zoals ik al in het begin vertelde, iedereen kan dit leren en uitvoeren … Ja, er is in de kwantum fysica al heel veel onderzoek naar gedaan. Ik heb zelf ook 18 jaar onderzoek gedaan om het zichtbaar te maken. Dmv frequenties te meten (wat ook medisch gebeurd) kan je alles wat ik doe zichtbaar maken. Of toetsen door een monster te nemen na een behandeling.

POSTED BY Carlo | jun, 26, 2013 | Niet gecategoriseerd