2014pilates

Zondag 12 oktober 2014 was het Wereldreumadag en dit jaar stond het bij Youth-R-Well.com in het teken van bewegen. Om je mee te laten kijken met deze dag heeft een van onze deelnemers hierover een kort stukje geschreven. 

Zelf heb ik fibromyalgie en ik merk dat beweging helpt tegen de pijn, daarom had ik me opgegeven voor het event Let’s move. Toen iedereen er was gingen we gezellig met z’n allen lunchen. Daarna stond Pilates op het programma. Pilates lijkt niet zo heel zwaar, maar we kwamen er al snel achter dat dit niet waar is. Je buik/onderrug is het centrum van het lichaam en daar draait alles om bij Pilates. Hierdoor heb je meer controle over je lichaam.

Na pilates kregen we een lezing van een neuropsycholoog. Zij legde ons uit wat negatieve gedachten, bijvoorbeeld pijn, met je kunnen doen en hoe je deze naast je neer kunt leggen. Zo kan de pijn minder worden en kun je je richten op positieve dingen.

Vervolgens mochten we weer lekker gaan bewegen. Dit keer was het Zumba. Dit was erg leuk om toe doen, maar erg zwaar omdat je de hele tijd beweegt. We hadden een enthousiaste instructrice die zelf uit Colombia kwam. Het dansen zit dus bij haar in het bloed en dit was wel te merken. Maar door haar enthousiasme werden we zelf ook enthousiast. Zelf vond ik dit het leukste om te doen, omdat je de hele tijd lekker bezig bent.

2014zumba

Tot slot hadden we een workshop Yoga. De instructeur was erg verrast zulke jonge mensen te zien. Hij dacht namelijk dat er alleen maar oude mensen zouden komen – ze hadden immers reuma. Yoga was minder inspannend dan Pilates. Het richt zich dan ook voornamelijk op rust. Net als bij Pilates is concentratie erg belangrijk. Omdat ik niet zo lenig ben waren niet alle oefeningen even goed uit te voeren. Tevens gebriuk je bij Yoga spieren die je anders niet gebruikt. De rust sprak me erg aan, omdat je de oefeningen hierdoor aan je eigen tempo kon aanpassen.

2014yoga

Na alle onderdelen hebben we even nagepraat over de leuke middag. Er was de hele dag een fysiotherapeut aanwezig die ons tips kon geven of vragen beantwoorden met betrekking tot sport en andere dingen. Toen we weggingen kregen we nog een leuke goodiebag met onder andere een bidon en een zweetbandje. Dit was een erg leuke verassing.

Kortom, het was een geslaad event en ik zou zeker de volgende keer weer meedoen!

Groetjes, Minouche

POSTED BY Carlo | okt, 30, 2014 |