Lieve Sinterklaas,

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik me dit jaar voorbeeldig heb gedragen. Hard gestudeerd, veel gelachen, netjes mijn kamer opgeruimd en trouw de discussie rondom uw Pieten gevolgd. Hoewel ik natuurlijk niet perfect ben… Zo heb ik mijn kookdiensten thuis wel een beetje verzuimd. En ook de zak met chocoladekruidnootjes was al geopend voor uw aankomst in ons kleine landje. Daarvoor bied ik bij deze dan ook maar officieel mijn verontschuldigingen aan.

Gezien de drukte die u de komende weken te wachten staat, dacht ik u maar vast een brief te schrijven. U gaat immers op bezoek bij vele kinderen in Nederland, op reportage bij het Sinterklaasjournaal, al die daken op en af voor de schoencadeautjes. En ik wil graag voorkomen dat u tijdens een van die ritjes zomaar van uw paard valt bij het zien van mijn Sinterklaaswens. Dus gaat u er even goed voor zitten.
Ik wens geen stapels cadeautjes, een grote zak met pepernoten of mijn voor- en achternaam in chocoladeletters. Ik wens een nieuw lichaam. En wees maar niet bang, dan duid ik niet op een geslachtsverandering of plastische chirurgie (dat lijkt me echt een hoop gedoe en ook al ben ik inmiddels best gewend aan naalden; er vrijwillig nog een heel aantal meer: daar bedank ik voor). Ik zal mijn vraag nog wat verduidelijken: hetzelfde lichaam graag (een paar kleine centimeter langere benen zouden mogen (als u dan toch bezig bent)), maar dan met een aantal nieuwe onderdelen. Het is eigenlijk net zoiets als het vervangen van de trappers of remmen van een oude fiets. Mijn voorkeur gaat dan alleen uit naar een setje nieuwe knieën, handen en voeten. En als u nog geld overheeft, zou ik een nieuwe schouder ook zeer waarderen.

Ik realiseer me dat het een ongewone wens is. En ik hoor u in uw wijze woorden al zeggen dat ik dankbaar moet zijn voor het lichaam wat ik heb gekregen. Waarschijnlijk heeft u daar ook wel gelijk in… Uiteindelijk staan mijn voeten het het grootste gedeelte van de tijd immers nog toe om te lopen. Gaat schrijven me meestal ook best redelijk af. En ach, die knieën, ja het is ook wel een gecompliceerd gewricht waar sowieso al veel in mis kan gaan.
Als u mijn wens van een paar nieuwe lichaamsonderdelen te groot vindt, dan heb ik nog wel een aantal andere waar u misschien wel iets mee kunt? Zo zou het me ook helpen als ik een vaste plek op de begane grond van de fietsenstalling op het centraal station krijg, zodat ik mijn fiets niet drie etages en vervolgens zo’n onhandig en zeer reumaonvriendelijk fietssysteem omhoog moet sjouwen. Mijn fiets vervangen door uw paard is natuurlijk ook een optie. Ik zou goed voor hem zorgen.
Of een vast kluisje op school, zodat ik mijn boeken ’s nachts kan laten liggen. Een piet die me helpt met tillen mag natuurlijk ook. Of een kleine laptop, zodat ik mijn boeken überhaupt niet meer nodig heb…? Of wat dacht u van een elektrische blikopener? Een elektrische deken? Of handschoenen met verwarming? Of om de kou gewoon volledig te omzeilen: heeft u geen pietje in opleiding die altijd al eens op uitwisseling wilde? Ik kan u vertellen dat het een zeer leerzame ervaring is. En dan kom ik in de winter een tijdje naar Spanje. Ik kan u verklappen dat ik een ster ben in het inpakken van cadeautjes, dan moet u alleen een ergonomische schaar voor me regelen.
Nu hoor ik u alweer in wijze woorden zeggen dat dat dingen zijn waar ik zelf maar eens achteraan moet gaan. Ik kan immers een keer navragen of er geen kluisjes en fietsplekken beschikbaar zijn voor mensen die geen nieuwe schouder, knie of hand van de Sint hebben gekregen. En die laptop, daar kan ik natuurlijk voor sparen, voor een schoencadeautje is het immers een beetje overdreven. En dat u uw pieten niet graag in Nederland achter laat.. ja dat kan ik ook wel begrijpen.

Lieve Sinterklaas, bij nader inzien realiseer ik me dat u waarschijnlijk niet aan mijn wens tegemoet kunt komen en dat ik dus vooral zelf op zoek zal moeten naar handige oplossingen. Mocht u nou toch toevallig een nieuwe knie tegen komen; denkt u dan wel even aan mij?

En zo niet, doe dan toch maar die zak met pepernoten en mijn voor- en achternaam in chocoladeletters. Wit heeft mijn voorkeur.

Hartelijke groet, Heleen

POSTED BY Carlo | nov, 15, 2014 |