Groepsfoto zeilweekend 2015

Nu ik dit schrijf is het eind juni en is het zeilkamp al weer een maandje geleden. Dit was mijn eerste zeilkamp en ik had van te voren echt geen flauw idee wat ik ervan moest verwachten. Maar het weekend was echt fantastisch!

Het zou zo makkelijk zijn om nu te vertellen wat ik daar allemaal gedaan heb en dat het daarom zo leuk was, maar dit is niet helemaal waar. Het zeilkamp wordt vooral gemaakt door de leuke groep mensen die daar aanwezig is, zowel deelnemers als vrijwilligers en eiland crew. De sfeer is echt geweldig, alles is mogelijk en alles kan. Maar voor mij was het ook meer dan dat, het was een feest van herkenning, zonder dat je het überhaupt over je reuma hebt. Ik heb heel erg gelachen om deelnemers die eruitzien zoals jij je op dat ogenblik voelt. Normaal gesproken komt dat niet zo veel voor, maar nu het hele weekend door. Mensen die na het waterskiën (hier kom ik nog op terug, want dit was ook echt heel gaaf) niet meer van de stoel afkomen omdat het hele lichaam vast zit. En jij die ernaast zit zo van: ik moet zo ook nog opstaan en dat gaat er precies zo uitzien.

Ook merkte ik dat het daar voor mij veel makkelijker was om hulp te vragen met dingen. Net zoals de meeste deelnemers ben ik nogal koppig en heb ik er moeite mee om hulp te vragen. Het gaf mij zo veel rust dat er hier meestal al iemand klaarstond om even te helpen. Op het moment dat ik de boot af wilde, stond er al iemand Zeilweekend 2015-47-2klaar om even een helpende hand te bieden.

Daarnaast waren er natuurlijk ook hele leuke dingen te doen. Zaterdag heb ik lekker de hele dag in een zeilboot gezeten. Het waaide de hele dag best wel en het was echt heel gaaf om zo te leren zeilen. Ik weet nog dat ik zaterdagavond het gevoel had dat de zondag echt niet leuker kon worden. Gelukkig had ik het mis.

Zondag werd ik erg moe wakker. Een paar deelnemers hadden het idee om een relaxboot te maken en dat leek me ook wel een goed idee. Dus de stoelen uit de boot gehaald, de zitzakken erin en natuurlijk een parasol opgehangen omdat het heel mooi weer was.  Dat was misschien nog wel een van de leukste momenten van het weekend. Lekker in het zonnetje, leuke muziek erbij en lekker even wegdromen.  Zondagmiddag was het nog mooier weer (helaas wel windstil), dus gingen we met een groep kanoën. Eerst het meer over, vervolgens een kleine opening in het riet in. Dit was echt een magische plek.

Zondagdagavond konden we waterskiën. Ook dit was natuurlijk heel gaaf. Er was een aangepaste surfplank, waar je eerst op kon zitten en vervolgens op kon staan, die werd voortgetrokken. Daar ging je dan, met een vaart over het water.

Maandag was alweer de laatste ochtend, lekker nog even een randmeer gepakt om het af te leren. Ik heb echt een fantastisch weekend gehad! Ik kijk nu al uit naar volgend jaar om alle dingen te proberen waar ik dit weekend nog niet aan toe ben gekomen.

– Maaike

15060001

POSTED BY Carlo | jul, 01, 2015 |