jvw2015

In augustus van dit jaar vond weer de Jongerenvakantieweek plaats. Dertien jongeren van 13 tot en met 15 jaar en vijf begeleiders hebben weer een fantastische week op Texel gehad. Hieronder vertelt Rebecca (15 jaar) hoe zij deze week heeft ervaren.

Hi allemaal!

Ik ben Rebecca, en ik ben dit jaar (2015) mee geweest naar Texel, omdat ik al sinds ik klein ben jeugdreuma heb. Hoewel ik van tevoren heel erg zenuwachtig was – en mijn ouders best wel nodig had om ja te durven zeggen (‘Dit maak je echt maar één keer mee!’) – heb ik echt een topweek gehad! Iedereen was zó aardig, en ik voelde me al snel thuis bij iedereen.

Toen we het programma te horen kregen, leek het voor mij nogal vol; we gingen wel drie dingen per dag doen! Maar er werd met alles rekening gehouden, en als je moe was ging je gewoon niet mee. We hebben zo veel gedaan: lasergamen, dropping, schilderen, een fotoshoot, naar het strand en nog veel meer leuke dingen waar ik echt van heb genoten. Ook hebben we vaak spelletjes gedaan, die heel gezellig waren. We hebben samen zó veel gelachen, niet normaal meer! Ik heb me geen moment verveeld, altijd was er wel iemand om iets mee te doen als ik dat wilde. Natuurlijk waren er ook gewoon rustmomenten (die ook nodig waren, want je sliep iedere avond pas laat ☺). De begeleiders waren superaardig, en lieten je in het huisje gewoon je eigen gang gaan. Natuurlijk waren ze er voor je als dat nodig was, en kon je dingen bij hun kwijt. Top!

Toen ik hoorde van deze week, dacht ik: ‘Moet ik dan een week met van die zieke mensen gaan zitten?!’ en ‘Zouden ze mij wel leuk vinden?’ Maar het fijne van deze week was dat iedereen elkaar begreep als je pijn had, want iedereen had dezelfde ziekte. Ik denk dat deze week mij zeker heeft geholpen om met mijn ‘handicap’ om te gaan. Ik heb gemerkt dat ik niet de enige ben met jeugdreuma, en dat was fijn!

Ik heb zulke goede vrienden gemaakt, en ik ga iedereen zo missen! Ik heb nu al heimwee, wil nog een keer mee! Nogmaals wil ik iedereen bedanken voor deze geweldige week ☺

Liefs, Rebecca x

De Jongerenvakantieweek is in 2015 mogelijk gemaakt door het NSGK. Ook willen we Rotaract Texel bedanken voor de aangeboden activiteiten.

NSGK

 

 

Rotoract

POSTED BY Carlo | aug, 31, 2015 |