Op zondag 20 maart 2016 was het voorjaarsevent in Utrecht. Deze keer gingen we met een groep het spel Wie is de Mol spelen! Hieronder lees je het verhaal van de mol Tim.

Voor mij was het spel al een week bezig, ik was de mol en dit mocht natuurlijk niemand weten. We moesten verzamelen bij een atelier in Utrecht op de Oudegracht en natuurlijk moest het mij weer overkomen om samen met Nina te laat te komen (Tip: zoek een duidelijke routeplanner). We werden hartelijk ontvangen met een welverdiende kop koffie. En omdat de marathon in Utrecht was zijn we iets later begonnen. Na wat bijgepraat te hebben konden we beginnen. Bij de eerste opdracht hadden we 20 minuten de tijd voor een fotospeurtocht waarbij we ook de foto’s na moesten maken. Helaas (voor de rest dan) waren we niet op tijd. Hierna kregen we een quiz van 11 vragen over dingen die met de stad Utrecht te maken hadden. De meeste antwoorden waren fout en als je zegt dat Utrecht 2 treinstations heeft hoef ik niet veel te doen. Onderweg naar de volgende opdracht hadden we als opdracht om met een bepaald woord nieuwe woorden te maken. Dit was best lastig want ik wist niet precies wat ik hier zou kunnen doen, de groep evenmin trouwens. Eenmaal aangekomen kregen we een paar puzzels waarmee we een vraag kregen waar we het antwoord op moesten geven. Aangezien ze via google het antwoord wisten konden we beginnen aan het 1 na laatste spel, mastermind.

Ik had voor mezelf 2 tactieken.
Tactiek 1 was met 1 iemand anders ergens anders gaan staan. En tactiek 2 was om de portofoon in handen te krijgen. En het was bijna gelukt!
Ik stond met Marlous apart en ze had de portofoon in haar hand. Helaas wilde ze een spelletje steen-papier-schaar doen voor wie de portofoon mocht hebben en helaas verloor ik dat. Bij het laatste spel kwam ik weer in de gelegenheid om te gaan mollen. We moesten een zin met keywords door fluisteren en ik stond vrij vooraan. Helaas vergat ik natuurlijk nog wat extra keywoorden. Na deze opdracht was het spel afgelopen en kon ik mezelf, als de mol, bekend maken. Er waren maar 2 mensen die mij als verdachten zagen, dus ik heb mijn rol als mol goed vervuld. Moe maar voldaan ben ik weer op de trein naar huis gestapt na een gezellig dag.

 

POSTED BY Carlo | apr, 01, 2016 |