Van 29 juli t/m 5 augustus heeft Youth-R-Well.com weer een Jongerenvakantieweek georganiseerd op Texel. Het doel van deze vakantie is om jongeren met reuma in de leeftijd van 13 t/m 15 jaar met elkaar in contact te brengen en natuurlijk een leuke week te hebben. Hieronder lees je hoe Irene (15 jaar) en Jovi (15 jaar) deze week hebben ervaren.

Irene:

Vrijdag 29 Juli 2016 was het zover, met de auto naar Den Helder om daar op de boot naar Texel te stappen. Je sprak op een parkeerplaats af en zag daar de andere kinderen voor het eerst. Op de boot maakte je al gauw kennis en werd er veel gepraat, het voelde al gauw vertrouwd en je voelde je al snel op je gemak met elkaar. Na aankomst werd je naar de  groepsaccommodatie “de Triaan” gebracht. Nadat de kamers uitgekozen werden door iedereen hoorde we de planning voor aankomende week, een week vol met leuke activiteiten. Ook werd er rekening gehouden met de rust, zo was er altijd wel een gaatje om uit te rusten. Als je een activiteit niet wou doen of niet kon doen was dat ook helemaal geen probleem! We hebben zelfs een foute party gehad en een lip dub gemaakt!

De eerste avond hebben we activiteiten gedaan waarbij je meer over elkaar kwam te weten. Verder zijn we ook gaan karten, lasergamen, paardrijden, natvilten, zwemmen, midgetgolfen, uiteten, naar het strand geweest, ook zijn we naar ecomare geweest en nog veel meer gave activiteiten, ik heb me geen moment verveeld! Iedere dag werd de vriendschap hechter en hechter, ik heb nog nooit zoveel gelachen met mensen die ik nog zo kort kende. Ook is het raar om te beseffen hoe sterk een vriendschap kan worden in een week! Je begrijpt elkaar precies want iedereen heeft dezelfde ziekte, er werd veel naar elkaars verhalen geluisterd wat ze meegemaakt hebben met de ziekte jeugdreuma.

Het was alweer donderdag 4 augustus, het einde was alweer in zicht..  Ik heb echt genoten van een geweldige week, met geweldige mensen die ik nooit zal vergeten! We hebben een groepsapp waar veel in gepraat word. Ook skypen we regelmatig met elkaar om het contact te behouden. Deze week is echt voor alle kinderen met jeugdreuma aan te raden, je zult er zeker geen spijt van krijgen! Ook wil ik alle mensen die deze week mogelijk hebben kunnen maken hartelijk bedanken, ik zal deze week nooit vergeten!

Veel liefs van Irene

Jovi:

Ik ben Jovi en ben deze zomer naar Texel geweest met de jongerenvakantieweek! Dit is een week voor kinderen met jeugdreuma. Het was een SUPER week.
Elke dag deden we leuke dingen, Het eerste weekend was ik wel misselijk van mijn medicijnen maar daarna ging alles weer goed en kon ik weer met alles meedoen! Wel hebben zoveel vette dingen gedaan, gekart, een fotoshoot, gezwommen  in de zee, lasergamen, midgetgolf, naar Ecomare en gevlogen met windkracht 10 haha en nog veel meer!

De leiding was ook superaardig en ook iedereen die mee was! Het is ook wel fijn dat je weet dat anderen je begrijpen of hetzelfde voelen wat jij hebt!

Ik hoop dat ik volgend jaar weer mee mag, ik verheug mij er nu al op!

Groetjes Jovi

In het volgende filmpje kun je genieten van de Jongerenvakantieweek 2016 in vogelvlucht!

De Jongerenvakantieweek 2016 is volledig gefinancierd door het Kansfonds en de activiteiten zijn georganiseerd door Rotaract.

Kansfonds         Rotoract

POSTED BY Carlo | aug, 17, 2016 |