Maak een plan en maak wat van je leven!

Goede voornemens lijken te horen bij het begin van een nieuw jaar. Onzin. Je kunt je elke dag voornemen om het iets anders te gaan doen. Het in jouw ogen beter te gaan doen. Noem je dat dan een goed voornemen? Van plan zijn is een betere omschrijving. Je kunt elke dag een plan trekken. Om grote of kleine activiteiten te ondernemen. Elke dag werken aan veranderingen in of aanpassingen aan je leven. In ReumaMagazine vertellen mensen hoe ze reuma in hun leven hebben ingepast. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Aniek. Aniek (18) heeft het syndroom van Sjögren. Zij is student pedagogische wetenschappen en wil na haar studie als orthopedagoog aan de slag. In ReumaMagazine 3-2024 zegt ze: “Ik wil graag kinderen met gedragsproblemen of met problemen in het gezin helpen. Door mijn ziekte weet ik wat de invloed kan zijn van een heftige ervaring op het leven van een jongere. Als kind ben ik zelf ook bij een orthopedagoog geweest. Die heeft mij geholpen om te accepteren wat reuma met mij doet. Om een nieuwe balans in mijn leven te vinden.”

Dat is nog eens een goed voornemen! Of beter: dit is dé manier om je plan te trekken. Als jouw leven door reuma niet zo loopt als je had gewild, maak dan plannen om structuur aan je leven te geven. Maak afspraken met jezelf.

Aniek zocht daarvoor hulp bij haar studieadviseur. Ze vertelde dat ze in sommige perioden van het jaar meer last heeft van haar reuma. Nu is haar studie meer gespreid, door een seizoensgebonden planning. Ook heeft Aniek zich aangesloten bij Youth-R-Well.com. “Ik kende het platform niet. Er staat veel handige informatie op voor jongeren met reuma. Ook organiseren ze weekendjes weg. Ik ben nu tweemaal mee geweest en heb al veel mensen leren kennen met wie ik goed kan opschieten. Dit jaar wil ik graag naar het weekend voor jongeren vanaf 18,” vertelt ze enthousiast in ReumaMagazine. Je kunt haar verhaal lezen op onze website: https://reumamagazine.nl/jongeren/voorbereiden-op-overstap-naar-volwassenenzorg/

Noortje Krikhaar, hoofdredacteur van ReumaMagazine, schrijft voor deze site voortaan over de lotgevallen rond het samenstellen van dit landelijk blad voor mensen met reuma. Kijk op reumamagazine.nl.

POSTED BY Rebecca | apr, 27, 2024 |