Het thema van de Edgar Stene Schrijfwedstrijd 2017 is het “Belang van vroege diagnose en toegang tot de zorg – de ideale wereld en de werkelijkheid”. Soms duurt het lang voordat mensen met een reumatische ziekte de juiste diagnose krijgen, hierdoor gaat veel kostbare tijd verloren. Schrijf jouw ervaringen op en wie weet mag jij in juni naar Madrid om jouw verhaal voor te dragen tijdens het EULAR congres. Het EULAR congres vindt plaats van 14 t/m 17 juni in Spanje.

Edgar Stene (1919-1969) leed aan een ernstige vorm van ankylosing spondylitis, de ziekte van Bechterew, en was een enthousiast pleitbezorger van de samenwerking tussen artsen, patiënten en maatschappelijk werkers. De Edgar Stene Prize, in het leven geroepen door de European League against Rheumatism (EULAR), heef tot doel om mensen met reuma vertrouwd te maken met het werk van EULAR en dan in het bijzonder in het werk van de organisaties die in hun eigen land actief zijn. De prijs is voor degene die naar het oordeel van de Europese jury het beste verhaal heeft geschreven over zijn of haar ervaringen met reuma.

De vragen die je aan jezelf kunt stellen terwijl je je verhaal op schrijft zijn: Hoe lang duurde het voordat ik de diagnose kreeg?, Hoe ben ik omgegaan met de onzekerheid, pijn en angst terwijl je wachtte op de diagnose van de reumatoloog?, Zou een eerdere diagnose gevolgen hebben gehad voor mijn gezondheid en hoe ik me nu voel?, Hoe zou voor mij de ideale situatie eruit zien en wat is mijn realiteit?.

Wanneer jouw verhaal het beste is van Europa mag je afreizen naar Madrid, deze kosten worden natuurlijk vergoed. Daarnaast worden vier overnachtingen vergoed en ontvang je een prijzengeld van € 1.000,-. Wordt je 2de of 3de van Europa ontvang je respectievelijk € 700,- en € 300,-. De beste Nederlandse inzending wordt niet alleen naar de Europese jury gestuurd, maar ontvangt ook € 100,-. Nummer 2 en 3 ontvangen respectievelijk € 75,- en € 50,-.

Je kunt je verhaal (maximaal 2 A4-tjes) over dit thema vóór 26 december 2016, bij voorkeur digitaal op per post zenden naar secretaris@reumazorgnederland.nl, of Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland, t.a.v. secretaris C. Vooijs, Postbus 58, 6500 AB Nijmegen. Vergeet niet je naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, je beroep, gezin, hobby’s en je motivatie om mee te doen te vermelden. Stuur alsjeblieft ook een pasfoto mee en 4 foto’s uit het leven van alle dag. Daarnaast moet je ook vermelden dat je akkoord bent dat je verhaald wordt gepubliceerd, minimaal 16 jaar zijn en een reumatische ziekte hebben. Trouwens wanneer je wint wordt je verhaal voor je vertaald in het Engels, dit hoef je niet zelf te doen.

De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland is lid EULAR voor PARE en schrijft als zodanig de Nederlandse wedstrijd voor de Edgar Steneprijs 2017 uit. De Europese jury zal uit alle nationale inzendingen de Europese winnaar van de Edgar Stene Prijs kiezen en de uitslag bekendmaken op 15 maart 2017.

POSTED BY Carlo | sep, 03, 2016 |