RheumaBuddy – De app voor jongvolwassenen met reuma

In Denemarken bestond hij al een tijdje, de succesvolle RheumaBuddy app. Dankzij een samenwerking tussen Daman, een bedrijf gespecialiseerd in de digitalisering van de gezondheidszorg, en Youth-R-Well.com is de app sinds 2018 nu ook in Nederland te downloaden! RheumaBuddy is een gratis app die speciaal is ontwikkeld voor jongvolwassen met reuma.

RheumaBuddy is een app die je helpt om meer grip te krijgen op je reuma. Hoe? Door een overzicht te creëren, patronen te ontdekken en door uit te vinden wat je zelf kunt doen om je ziekte positief te beïnvloeden. Je kunt elke dag invullen hoe je je voelt, waar je pijn hebt en hoe vermoeid je bent. RheumaBuddy geeft je vervolgens een overzicht van de afgelopen weken en maanden. Daarnaast kun je de app ook echt gebruiken als een ‘Buddy’. In de online community van RheumaBuddy kan je om hulp vragen, advies zoeken of anderen helpen als je zelf een goede dag hebt. Als je je dag niet wilt delen met iedereen op RheumaBuddy, kan je er ook voor kiezen om het alleen te delen met jouw eigen “Buddies”.

De app is geschikt voor jongvolwassenen vanaf 16 jaar en voor ouders met kinderen jonger dan 16, om verschillende onderwerpen bij te houden:

  • Stemming
  • Pijn
  • Vermoeidheid
  • Stijfheid in de gewrichten
  • Beweging
  • Slaappatroon
  • Uren op werk/school

CEO van Daman, Andreas Dam, vertelt: “Ondanks het leven met een chronische ziekte, zijn jongeren met reuma slim genoeg om met hun eigen ziekte om te gaan. Met deze app krijgen ze een tool die ze kan ondersteunen. We zien een geweldige mogelijkheid voor de app om de kwaliteit van leven te verbeteren en behandelingen beter te specificeren.”

RheumaBuddy is nu gratis te downloaden in de AppStore en Google Play. Voor meer informatie, neem een kijkje op: https://www.rheumabuddy.com/nederlands

Over Daman
Daman is een bedrijf gespecialiseerd in de digitalisering van de gezondheidszorg. Onze missie is om de gezondheid te verbeteren door middel van digitale innovatie. Wij zijn gepassioneerd over technologie en digitale media en leveren diensten die de kwaliteit van leven van patiënten verhogen en de zorgverleners in staat stellen om betere resultaten te bereiken. De kracht van ons bedrijf ligt in de grondige kennis van de zorgsector en de vaardigheden en expertise van onze mensen.
www.daman.dk

 

Over RheumaBuddy
RheumaBuddy is gelanceerd in Denemarken in 2014 en is de nummer 1 digitale app voor reumatologie in Europa. Het is ontwikkeld door een samenwerking tussen patiënten, reumatologen en andere zorgverleners. De app is sinds 2018 beschikbaar in meer dan 40 landen in Europa en helpt duizenden mensen met reuma met het verbeteren van hun leven. De app heeft een aantal internationale prijzen gewonnen en is nu ook beschikbaar in Nederland.
www.rheumabuddy.com

POSTED BY Youth-R-Well.com | jan, 25, 2018 |