Wist je dat Reuma, de ziekte van Crohn Diabetes type I, MS en Psoriasis allen voorbeelden zijn van auto-immuunziekten? In Nederland zijn er bijna 2 miljoen mensen met een vorm van reuma en lijden wereldwijd zo’n 5 miljoen mensen aan IBD. 

Genoeg aanleiding voor Mediaplanet om aandacht te vragen voor diverse auto-immuunziekten. Op 26 juni zal daarom de crossmediale campagne ‘Auto-immuunziekten’ landelijk worden verspreid. De special is verkrijgbaar bij de Telegraaf van 26 juni. Daarnaast zullen de artikelen uit de special te lezen zijn op Planet Health

Binnen de campagne campagne komen verschillende experts aan het woord waaronder Nico Wulffraat, Femke Bonten-Mineur en Loes Heijmans. Verder vertelt presentatrice Nance hoe het is om te leven met de ziekte van Crohn en lees je alles over genderverschillen bij reuma. 

Mandy, vrijwilligster bij Youth-R-Well, deelt haar verhaal over de ziekte van Bechterew. Dit leuke artikel kun je lezen op planethealth.nl, dus ga snel kijken!

POSTED BY Youth-R-Well.com | jul, 01, 2020 |