Energiek Leven | Boekreview

Onze vrijwilligster Rebecca las het boekje Energiek Leven.

“Iedereen is weleens moe. Maar wie de vermoeidheid die hoort bij chronische aandoeningen heeft ervaren, weet: dit is van een totaal andere orde.” Zelf merk ik het ook vaak: na dagelijkse activiteiten of een ziekenhuisbezoek ben ik moe – maar dat woord dekt de lading niet.

Sinds het begin van de coronacrisis ben ik weer aan het lezen geslagen, wat vroeger mijn grootste hobby was. In december kwam ik het boek Energiek Leven van Lottie van Starkenburg tegen. Het boek beschrijft een nieuwe visie op energie, en geeft daarnaast verschillende strategieën om energietekort bij chronische beperkingen aan te gaan. Heel handig voor reuma dus!

De schrijfster omschrijft op een duidelijke manier verschillende typen energie, geeft een overzicht van haar eigen energiemodel en geeft elf energiestrategieën. Het lezen over de verschillende blikken op energie zette mij aan het denken over wat mij nou eigenlijk wel of geen energie geeft. In het boek is ook een handig schema te vinden zodat je je energiebeperkingen én de oorzaken op een rijtje kunt zetten. Een highlight van de voor mij meest leerzame strategieën:

  1. Weet wat jouw energie beïnvloedt en maak daar gebruik van!
  2. Zorg voor zingeving in je dagelijks leven.
  3. Creëer en stimuleer virtueuze (positieve) cirkels.

In mijn ogen is dit boek een aanrader voor iedereen die kampt met energiebeperkingen vanwege een chronische aandoening. Nieuwsgierig geworden naar het boek? Het is te bestellen bij diverse boekhandels en webshops.

Makkelijk te lezen:        ★★★☆☆

Fijne schrijfstijl:             ★★★★☆

Vernieuwend:                ★★★★★

Helpend:                        ★★★★☆

Leuk om te lezen:         ★★★★☆

POSTED BY Rebecca | dec, 31, 2020 |