Zóóó Vermoeiend!

Elke dag zit vol met dingen die moeten, zoals vroeg opstaan of reizen met het OV. En ook met leuke activiteiten zoals chillen met je vrienden. Het kost allemaal energie én geeft meer of minder voldoening. Hoe ga je daarmee om? Lukt het jou om je energie zó te verdelen dat je zoveel mogelijk voldoening uit je dag haalt?

Zóóó Vermoeiend is een hybride kaartspel over (een gebrek aan) energie. Het opent het gesprek over hoe je met je energie omgaat. Het basisspel bestaat uit 70 kaarten, en met je smartphone voeg je je eigen kaarten aan het spel toe. Wat vind jij zóóó vermoeiend?

Voor wie?
Zóóó Vermoeiend is speciaal gemaakt voor jongeren die een gebrek aan energie ervaren. Bijvoorbeeld als gevolg van een chronische ziekte. Zij kunnen het spel spelen met vrienden, familie of bijvoorbeeld met een mentorgroep op school.

In het spel moet je keuzes maken; je hebt nu eenmaal niet voldoende energie om alles te kunnen doen. Welke keuzes maak je? En waarom? Het spel vormt een aanleiding om hierover in gesprek te gaan. Jongeren die te maken hebben met een gebrek aan energie zijn ervaringsexpert in het maken van dit soort keuzes. Door het spel te spelen kunnen ze die ervaring delen. Anderen maken door het spel kennis met wat het betekent om om te gaan met het onvoorspelbare karakter van energie en de lastige keuzes die je daardoor moet maken.

Hoe werkt het?
In het spel speel je een aantal dagen met steeds drie dagdelen: een ochtend, een middag en een avond. Elk dagdeel heb je de mogelijkheid om een aantal activiteiten te doen. De vraag is of je voldoende energie hebt voor al die activiteiten… Dat weet je nooit van te voren. Ook niet in dit spel, want de dobbelstenen bepalen het voor jou..!

Het spel kan ook worden gespeeld binnen peer-2-peer of mentorgroepen met begeleiding. De begeleider of mentor zorgt voor een veilige omgeving, waarbinnen naar aanleiding van het spel een open gesprek kan ontstaan.

 

Lees hier alle informatie over het spel. Interesse in een podcast over dit onderwerp? Die kun je hier vinden.

POSTED BY Rebecca | jan, 19, 2022 |