Jeugdvakantieweekend Ell juli 2022

In juli 2022 vond eindelijk weer een event speciaal voor jongeren vanaf veertien jaar plaats: het jeugdvakantieweekend! Dit weekend vond plaats in het mooie Ell in Limburg. Onder begeleiding van lieve en enthousiaste vrijwilligers ging een gezellige groep jongeren op stap in het mooie gebied. Hieronder lees je drie verslagen van het weekend: een van beleider Nicole en twee van jongeren Aniek en Aukje.

We mochten weer op kamp! Eindelijk was het weer zo ver. In een nieuw jasje, want we gingen dit jaar niet naar het gebruikelijke Texel maar zochten het zuidelijk op in Ell, Limburg.

Op vrijdagmiddag kwam iedereen aan bij de Lemmenhof in Ell. Onder het genot van een stuk échte Limburgse vlaai en wat te drinken werd er nog even afscheid genomen van alle ouders en werden de kamers verdeeld. Terwijl de camping werd verkend, alle schommels werden uitgetest en de eerste tennisbal alweer kwijtraakte werd de tafel gedekt voor het avondeten. Patat, oh nee, friet!

De avond werd geopend met spelletjes. Er werd hard meegezongen met Daves muziek tijdens de muziekquiz, we speelden Belgisch verstoppertje op de camping en eindigden de avond met een potje Weerwolven van Wakkerdam. Hierna werd het al best gauw rustig, aangezien sommigen van ons die dag vier uur in de auto hadden gezeten.

Op zaterdagochtend vertrokken we naar de IJzeren Man in Weert. Een groot zwembad met een flink buitenterrein waar van alles te doen was. Nooit gedacht dat het water zo koud zou zijn na al die warme dagen, maar we hebben flink geklappertand en daarna heerlijk opgedroogd in de warme zon! Na het zwemmen was iedereen lekker rozig, maar was er toch een super fanatieke groep die ging shoppen in Weert terwijl anderen de middag juist even hun rust pakten. Ook heel belangrijk natuurlijk!

’s Avonds konden we genieten van de barbecuekunsten van Bart en Dave, en werd de ene na de andere wesp gevangen door de kruidnagel van Annalisa. Het was zó gezellig dat we de tijd bijna zijn vergeten en we wat later begonnen aan de laatste activiteit van de dag, de bonte avond! Jongens wat waren jullie enthousiast en wat vonden wij jullie acts tof! De begeleiders openden de avond met een kamplied en werden gevolgd door zangers, make-up artiesten, quizzen en een spel.

Op zondagochtend kregen we hoog bezoek van Laura. Laura heeft zelf reuma en kwam vertellen over de manier waarop zij hier mee omging, namelijk het schrijven van gedichten in het Limburgs. Een beetje Limburgse cultuur kon natuurlijk ook niet missen in dit weekend. Iedereen mocht een mooi gedicht schrijven, gelukkig wel in het Nederlands! De mooiste gedichten wonnen een dichtbundel.

In de middag stond er rust op het programma, dit werd ingevuld met een jeu de boules toernooitje, een watergevecht of een tripje naar het Blauwe Strand met Iris. Lekker in de buitenlucht of juist even een poosje op bed liggen, het kon allemaal. Zo’n weekend is ook best wel druk! ’s Avonds gingen we uiteten bij Wereldrestaurant Atlantis waar iedereen zelf kon beslissen wat hij of zij wilde eten, en waar Sharon als suikerspindraaister mocht optreden.

De maandagochtend was druk, er moest schoongemaakt worden en alle tassen, rolstoelen, krukken en overgebleven boodschappen moesten in onze auto’s gepuzzeld worden. Dit vergde wiskundig inzicht, maar gelukkig waren daar de lieve ouders van Jady die ons daar mee kwamen helpen zodat wij op tijd konden vertrekken naar de laatste activiteit: Toverland!

We begonnen met de minst enge attractie, met z’n zestienen in een bootje. Het gilgehalte ging de rest van de dag met de attracties omhoog, waar mijn (Nicole) trommelvliezen nog steeds van klapperen. Van de Falcon naar de motoren en daarna in de boomstammen, niets was te gek. We waren wel een bont gezelschap met die vijf rolstoelen maar gelukkig heeft iedereen die dit nodig had hier even gebruik van kunnen maken. Om 17 uur was het tijd om jullie allemaal weer terug te geven aan de ouders. Met een lekkere afscheidschocoladereep en nog wat komkommers en tomaatjes is iedereen weer richting huis vertrokken.

Lieve deelnemers, wij hebben als begeleiders van jullie genoten. Het was zo bijzonder om te zien hoe open jullie durven te praten over wat jullie dwarszit en hoe positief jullie in het leven staan ondanks en dankzij jullie reuma. We hopen jullie volgend jaar weer te zien! En oh ja, mocht je in de tussentijd in Ell komen, en toevallig een gele tennisbal in de heg vinden? Die is van ons!

Last but zeker not least willen we al onze sponsoren bedanken. Zonder jullie konden wij dit niet organiseren! Dank jullie wel: Stichting Weeshuis Doopsgezinden, Stichting Jeugdfonds Wees een Zegen, Stichting Zonnige Jeugd, Bakkerij van Pooij Volendam, BoedelZ, Boederij de Witte Welle, Den Hartog Bouwmateriaal, Hoogvliet Valkenburg, De b(r)oerenhoeve Reeuwijk, Ardi Kuijf, Coop Oudewater, Hollandse Mondkapjes, Z@ppsport, Blond Amsterdam, Bijwerkingencentrum Lareb, G. den Hartog Holding, Bayer, Libby en Yos Bottle.

Geschreven door onze vrijwilliger Nicole

Ik ben dit jaar voor het eerst meegeweest naar het JVW en vond dit superleuk! We werden superleuk ontvangen door alle begeleiders en aten samen met de ouders nog een stuk Limburgse vlaai. Dit was wel toepasselijk, aangezien we in Ell in Limburg waren. We hebben elkaar allemaal goed leren kennen in zo’n korte tijd door de activiteiten die we hebben gedaan, zoals winkelen, zwemmen en spelletjes. Ook kregen we een workshop gedichten schrijven van Laura Theunissen. Dit was inspirerend en afwisselend, waarbij we ook uitgedaagd werden om zelf iets te schrijven. Dat was erg leuk! De laatste dag gingen we naar Toverland. De attracties waren cool en we hebben ons de hele dag kunnen vermaken. Daarnaast moesten we helaas afscheid nemen! Ik vond het een superleuk weekend en ben er volgend jaar zeker weer bij! De begeleiders zetten zich goed voor ons in en waren erg zorgzaam en gezellig. Tassen slepen, rolstoelen door Toverland heen duwen of gewoon even een praatje, niks was te gek voor ze. Al met al een topweekend gehad!

Geschreven door Aniek, jongere

Hey allemaal, ik vond het Youth-R-Well weekend geweldig. Ik heb zoveel herinneringen daar gecreëerd, zoveel mooie mensen ontmoet en daar in hele korte tijd echt goeie vriendschappen opgebouwd. Het is zo fijn om met een groep te zijn die hetzelfde meemaakt als jijzelf. Je gaat met de groep hele leuke activiteiten doen en mooie momenten vastleggen. We zijn naar Toverland gewest, we hebben gezwommen, we zijn gaan barbecueën, we zijn uit eten geweest en we hebben een hele leuke bonte avond gehad. De begeleiding is ook echt top. Ze zijn allemaal heel gezellig en geven echt een sfeer aan het kamp. Ik heb echt heel erg genoten dit weekend!

Geschreven door Aukje, jongere

 

POSTED BY Rebecca | jul, 30, 2022 |