Walibiweekend 2023

Van 2 t/m 4 juni 2023 was het weer tijd voor het jaarlijkse 18+-weekend! Dit jaar gingen we met een gezellig grote groep naar Walibi, waar we vertoefden in fijne huisjes op het park. Het waren dagen vol gezelligheid, activiteiten en lol. Hieronder kun je lezen hoe drie jongeren het weekend hebben ervaren.

Het weekend van 2 tot en met 4 juni 2023 ben ik voor het eerst meegeweest met een event van Youth-R-Well. Dit was een weekend naar Walibi Holland. Er waren drie huisjes geboekt met acht personen per huisje en je deelde met een iemand anders je slaapkamer. Ik vond het best wel spannend aangezien ik er niemand kende en het feit dat het direct een vol weekend weg was maakte het natuurlijk niet makkelijker. In het begin was het een beetje onwennig omdat ik als een van de laatste aankwam en iedereen al volle bak in gesprek was. Echter werd ik al heel snel betrokken in gesprekken van een aantal andere jongeren en voelde ik me vrijwel direct op mijn gemak.

De eerste avond hadden we een voorstelrondje door middel van een spel met een keukenrol. Je moest tussen de drie en de tien velletjes papier pakken, zonder dat je wist waar het aantal velletjes voor stond of wat er mee gedaan moest worden. Ik had gelukkig maar vier velletjes gepakt want uiteindelijk kwam er uit dat je voor ieder velletje wat je had gepakt iets over jezelf moest vertellen haha. Erg leuk om elkaar, ook de mensen waar je zelf misschien niet zo snel op af zou stappen, op deze manier al net wat beter te leren kennen.

De zaterdag was gepland om met z’n allen het park in te gaan. Na lekker ontbeten te hebben en een hele tijd bij de ingang te hebben gestaan om de entreebandjes, de rolstoelrijbandjes en de rolstoelen te regelen gingen we in groepjes (die door de leiding waren samengesteld) het park in. We kregen een A4’tje mee met opdrachten en het groepje dat ‘s avonds de meeste opdrachten uit had gevoerd kreeg chocoladerepen. Wij waren helaas niet zo actief geweest met de opdrachten haha, dus wij hadden niet gewonnen, maar dit gaf (vond ik) wel een extra leuke draai aan de dag.

‘s Avonds toen we weer aankwamen bij de huisjes stonden er lekker frietjes en snacks voor ons klaar waarna we ons klaar hebben gemaakt voor een quiz. Hiervoor waren de groepjes ook van te voren samengesteld en leerde je ook weer anderen kennen. Daarna kon je kiezen wat je wilde doen en hebben we nog gezellig een spelletje gedaan.

De zondag was ik redelijk gesloopt van alle indrukken en de drukke zaterdag dus ben ik na het ontbijt lekker terug naar huis gereden, maar je kon eventueel de tweede dag ook nog gezellig het park in!

Kortom heb ik een super leuk weekend gehad, hele gezellige en leuke mensen leren kennen en kan ik niet wachten tot het volgende evenement!

Geschreven door Marli (25 jaar)

Toch vond ik het wel spannend, het was immers de eerste keer dat ik meeging met Youth-R-Well. Ik wist wel dat ik een paar mensen zou kennen, maar de meesten waren vreemden. Maar na een snel voorstelrondje was dat probleem opgelost. De eerste avond zaten we al snel bij elkaar gezellig te praten. 

De dag erna stond natuurlijk de hele dag in Walibi op het programma. Dat is immers waar we voor gekomen waren. Maar toen we net in het park waren, kregen we een set opdrachten om te voldoen. Voor de winnaars zou er een prijs zijn. (Spoiler, net niets gewonnen helaas.) Die hebben we zo efficiënt mogelijk proberen te doen zodat we vooral lekker konden achtbanen. ‘s Middags gaven we het al snel op met de opdrachten en gingen we met de hele groep het park door. Dat was super gezellig en ging hartstikke goed met zo’n grote groep. Met uitzondering van die ene keer dat ik twee rondjes achter elkaar in een achtbaan ging, zonder tussendoor überhaupt op te staan. Daar was ik toch wel misselijk van. Die avond hebben we lekker samen gegeten nadat al onze magen weer rustig waren. 

De dag erna besloot ik alleen nog maar even het park in te gaan om een knuffel te winnen voor mijn vrienden. Na dag te hebben gezegd tegen iedereen ben ik toen maar aan de lange tocht naar huis begonnen. Een uitermate geslaagd weekend. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik niet eerder ben meegegaan. 

Geschreven door Nathan (28 jaar)

Voor mij is het niet de eerste keer dat ik mee ga met evenementen van Youth-R-Well. Ik kijk altijd uit naar de evenementen, iedereen weer zien, het praten over reuma en over ander dingen. Zelf vind ik het met dit soort evenementen erg fijn dat ik niet alles hoef uit te leggen, het maakt niet uit dat ik de ene keer in de rolstoel zit en de volgende keer niet. Dit weekend heb ik samen met een lotgenoot mijn rolstoel gedeeld, zo houden we het beiden vol, en voor de mensen die meegaan is dit delen niks vreemds.

Met deze weekenden is het vrijdag altijd eerst weer even wennen, nieuwe mensen leren kennen via een kennismakingsspel en gezellig praten. De avond was zo om. Zaterdag zijn we met z’n allen richting Walibi gegaan. Opgedeeld in groepjes kregen we opdrachten mee om te doen in Walibi. Op deze manier gingen we niet alleen naar het pretpark Walibi, maar deden we ook gericht iets in de tussentijd met elkaar (ook voor de mensen die niet in de achtbanen durfden of konden). Het groepje met de meest gehaalde opdrachten kregen een prijs, helaas zelf niks gewonnen:(

’s Middags gingen we met twee à drie groepen samengevoegd het park in. Anderen gingen met hetzelfde groepje aan de opdrachten. ’s Avonds had de organisatie een gezellige pub-quiz georganiseerd. Hier werden we weer in groepjes ingedeeld, dit keer met andere mensen, zodat je met iedereen in contact kwam. Ook hier bij kon je weer een prijs winnen. En ook hierbij niks gewonnen :(, maar het was wel erg gezellig om zo samen met steeds wisselende groepjes aan de slag te gaan. Na de pub-quiz mocht je voor jezelf wat doen. Ik heb met lotgenoten gezellig spelletjes gedaan.

Zondag was helaas alweer de laatste dag. Met zijn allen eerst de huisjes opgeruimd en daarna opnieuw Walibi in gegaan. Hier een leuke groepsfoto gemaakt. Na de groepsfoto was je vrij om te gaan en staan waar je wilde. Sommigen gingen al naar huis en anderen gingen nog gezellig het park in.

Van het weekend met lotgenoten kan ik altijd erg genieten. Het is erg slopend maar het levert mij ook altijd veel energie op. Ook dit weekend heb ik het weer erg naar mijn zin gehad. Op naar weer een mooi volgend weekend vol gezelligheid of een nieuw evenement met elkaar.

Geschreven door Jitske (19 jaar)

POSTED BY Rebecca | jun, 21, 2023 |