JVW 2023

Van 28 t/m 31 juli 2023 organiseerden we weer het jongerenvakantieweekend! Deze keer vond het plaats in het mooie Groenlo. Hieronder lees je welke activiteiten er allemaal waren en hoe twee van de jongeren het weekend hebben ervaren. Vergeet vooral ook niet de galerij te bekijken voor een goede sfeerimpressie!

Ik was dit jaar voor de tweede keer mee met het JVW, waarbij we naar Groenlo gingen. We werden op vrijdag ontvangen op de locatie waar we het weekend verbleven en er werd drinken en een koek aangeboden. Vervolgens hadden we tijd om bij te kletsen en speelden we buiten een potje Kubb. Van tevoren mocht iedereen doorgeven wat ze voor friet en snack wilden, dus we konden toen het eten er was snel aan tafel. In de avond speelden we een spel, waarbij we voorwerpen met een bepaalde letter moesten zoeken. Dit was erg grappig en iedereen was creatief met voorwerpen. Zaterdagochtend begonnen we met een goed verzorgd ontbijt. Er was yoghurt, brood, allerlei soorten beleg, fruit en groente. Daarna vertrokken we naar het centrum van Groenlo voor het Geheim van Grolle. We bezochten de stadsboerderij en de kerkers. Vooral de stadsboerderij vond ik leuk, omdat we letters moesten zoeken en de vrijwilligers van deze boerderij enthousiast waren. Ook was dit een soort competitie tegen het andere team. ‘s Middags gingen we weer terug en hadden we als lunch knakworst op brood. Later vertrokken we naar de bowlingbaan om twee uur te bowlen. Iedereen speelde op zijn eigen tempo en het draaide vooral om de lol. Dat merkte ik aan de ontspannen sfeer. Vervolgens was er vrije tijd en daarna gingen we pizza’s maken met de pizzarette. Dit was gezellig en de begeleiders zorgden ervoor dat er voor iedereen iets lekkers op de pizza was. ‘s Avonds kon iedereen kiezen wat ze wilden doen, zoals film kijken of spelletjes spelen.

Zondagochtend konden we rustig opstaan en ontbijten, waarna de informatieve ochtend volgde met een presentatie over Emma at Work en de lepeltheorie. Vervolgens ging een groep naar Winterswijk, maar je kon ook thuisblijven als je dat liever wilde. In de avond gingen we uit eten en daarna was er sjoelen en karaoke. De laatste dag vertrokken om 10 uur uit het huis om naar de Apenheul te gaan. Ondanks de regen was dit erg leuk en hebben we genoeg apen gezien. Ik baalde dat het weekend weer was afgelopen. Ik vond dat het weekend goed geregeld was met een fijne accommodatie en leuke activiteiten. Daarnaast was er genoeg vrije tijd en konden we onderling veel met elkaar delen. De begeleiders waren erg toegankelijk en helpen je met alles wat nodig is. Ook staan ze altijd open voor een praatje of een spelletje, dit kan ik erg waarderen. JVW is echt superleuk!

Geschreven door Aniek (17 jaar)

Ik ben dit jaar voor de tweede keer mee gegaan met het jongeren weekend en vond het net zoals vorig jaar echt heel leuk! Het was erg gezellig met de groep en we hebben veel leuke activiteiten gedaan. Zo zijn we naar het geheim van Grollo geweest om wat geschiedenis van de plek waar we verbleven op te doen, we zijn gaan bowlen, we gingen gezellig uit eten en we sloten het weekend af met een dag in Apenheul. Ook als we niet op pad waren was het erg leuk. We hadden namelijk een ruime accomodatie waar veel te doen was en we gingen bijvoorbeeld buitenspelletjes doen of een karaoke en film avond houden. De begeleiders zijn erg lief en bedachtzaam en de sfeer was erg gezellig. Ik heb echt een top weekend beleefd!

Geschreven door Rosanne (18 jaar)

POSTED BY Rebecca | aug, 02, 2023 |