Gala YRW 20 jaar

Op zaterdag 9 september vierden wij ons twintigjarig jubileum met een feestelijk gala in ‘s Hertogenbosch! Het was een hele mooie avond met goede sprekers, een heerlijk diner en vooral veel gezelligheid! Zo hoorden we over het project Jouw Ervaring, Mijn Toekomst en presenteerde Rebecca haar columnbundel ‘Het ruikt hier naar dokters’. We vroegen drie aanwezigen van het gala hoe zij de avond hebben ervaren. Proef de sfeer via de foto’s die gemaakt zijn door Gerrit Davelaar!

Hoi! Mijn naam is Sanne, ik ben 22 jaar oud en sinds mijn 18e heb ik reuma. Afgelopen zaterdag ben ik samen met mijn vriend Lorenzo naar het Youth-R-Well gala geweest in Den Bosch. Dit was voor mij een speciale ervaring, omdat dit één van de eerste keren was dat ik in contact kwam met mensen van mijn leeftijd die ook reuma hebben. Het referentiekader wat ik tot nu toe bij de ziekte had werd vooral bepaald door familieleden in hele andere levensfases en het beeld van ouderen naast mij in de wachtkamer op de poli. Ik vond het enerzijds confronterend en anderzijds heel fijn om zoveel jongeren bij elkaar te zien die weten hoe ik me voel. Dat werd direct duidelijk tijdens de gesprekken die ik met mede gala-gangers heb gevoerd. Ik werd warm ontvangen en aan een paar woorden hadden we genoeg om elkaar te begrijpen. Ook mijn vriend, die ons had opgegeven, vond het heel prettig om een keer ervaringen te kunnen uitwisselen met mensen die ook een partner met reuma hebben. Voor ons was het dus niet alleen een hele gezellige avond met drankjes en gesprekken, maar zorgde het ook voor extra bewustwording, begrip en steun. Daarom ben ik zeker van plan om vaker te komen!

Geschreven door Sanne (22 jaar)

Op 9 september mocht ik bij het 20-jarig jubileum zijn van Youth-r-Well in Den Bosch. Het evenement vond plaats in hartje Den Bosch op een prachtige locatie, namelijk de PodiumAzijnfabriek. Ik keek uit naar deze dag omdat ik al een tijdje geen YrW-evenement had bijgewoond en het mij leuk leek om iedereen weer eens te zien. De aanvang was gelijk feestelijk met een drankje en gelukkig vele bekenden. Het viel op dat iedereen zijn best had gedaan om er feestelijk uit te zien. Na het welkomstdrankje mochten we de naar de grote zaal waar we zouden gaan dineren. Ook was hier een fotograaf die foto’s maakte van de feestgangers. In de zaal stonden grote ronde gedekte tafels voor ons klaar. Tim, de voorzitter van YrW, opende de feestelijke avond met een persoonlijk verhaal waarna we aan mochten sluiten aan het Italiaans buffet. Tijdens de avond kwamen er diverse sprekers langs. Zo waren er de meiden van Jouw Ervaring, Mijn Toekomst. Een project waarbij iemand die al langer reuma heeft gekoppeld wordt aan iemand die het net heeft. Ook kwamen een reumatoloog en reumaverpleegkundige aan het woord. Er was ook nog een kleine verassing, want Rebecca, de vaste columnist van YrW, onthulde haar eigen boekje met hierin veel van haar columns die ze de afgelopen jaren schreef. De avond werd afgesloten met drankjes en dansen bij de bar. Fijn om vele bekenden weer echt even te zien en te spreken! Ik kijk terug op een warme feestelijke avond waarin ik weer even mocht ervaren hoe het is om met lotgenoten te zijn die snappen wat je doormaakt als iemand met reuma. Zo fijn dat er een organisatie is die zich hier hard voor maakt. Ik wil daarom Youth-R-Well bedanken voor deze avond en voor al die jaren steun aan jongeren met reuma. Ik zou zeggen op naar het volgende jubileum!

Geschreven door Jasper (28 jaar)

POSTED BY Rebecca | sep, 15, 2023 |