Najaarsevent 2023

Eind oktober was het weer zover: het najaarsevent voor jongeren boven de achttien jaar! Met een gezellige groep kwamen we samen in Nijkerk, waar een escaperoom, pubquiz en veel andere gezelligheid op de planning stond. Het werd een gezellige middag waarop lotgenoten weer met elkaar in contact konden komen. Benieuwd hoe de jongeren dit hebben ervaren? Lees de verslagen en bekijk de sfeerfoto’s eronder.

Zaterdag 28 oktober was het weer tijd voor het jaarlijkse evenement van de JeugdreumaVereniging en Youth-R-Well. Het evenement vond plaats in Nijkerk. Samen met de meiden die ik ken via beide verenigingen waren we een weekendje weg in de buurt, dit kwam dus erg goed uit. We begonnen de dag met een korte kennismaking, gevolgt door een lekkere lunch. Daarna was het tijd voor de eerste activiteit, een escapebox met je groepje aan je eigen tafel. De groepjes waren al gemaakt door de vrijwilligers zodat je ook anderen leert kennen. Er werd druk gezocht naar de oplossing van de Escapebox, maar er was ook ruimte om bij te kletsen. Alle groepjes hebben het mysterie van de escapebox binnen de tijd op kunnen lossen! Hierna was het tijd voor de pubquiz. De quiz was leuk in elkaar gezet en iedereen was erg fanatiek. De scores lagen dan ook dichtbij elkaar. Het was een gezellige dag op een leuke locatie en het was erg leuk om oude én nieuwe mensen te spreken.

Liefs, Kelly

Geschreven door Kelly (29 jaar)

Voor mij was dit het eerste evenement met Youth-R-Well. Met spanning maar heel veel zin ging ik op weg naar Nijkerk. Toen ik daar aankwam begonnen we met een heerlijke verzorgde lunch, met lekkere broodjes en heerlijke sapjes. Daarna kregen we even de tijd om elkaar beter te leren kennen en elkaars verhaal aan te horen, of juist lekker te lachen met elkaar. Ondertussen waren de begeleiders een escape box aan het klaar zetten. Wat ik het leuke daaraan vond is dat we in groepen ingedeeld werden zodat je altijd weer iemand anders spreekt dan normaal. Na de escape box hebben we een pubquiz gedaan. Ook hier waren we ingedeeld in groepen, maar weer andere dan de escaperoom zodat je daadwerkelijk iedereen leerde kennen. De pubquiz was ingedeeld in verschillende leuke onderdelen zoals muziek, eten en reuma zelf. Ik vond het een geslaagde dag waarbij ik nieuwe mensen heb leren kennen en nieuwe verhalen heb gehoord. Ik zou volgende keer zeker nog een keer meegaan!

Geschreven door Lisa (22 jaar)

Op 28 oktober ben ik naar de Youth-R-Well 18+ dag geweest. Bij Moeke in Nijkerk werden we warm verwelkomd met leuke goodies (een heuptasje en to go koffiebeker) en drankmuntjes voor die dag. Om 1uur ging de dag van start. We opende met een voorstelrondje en hadden daarna even de tijd om bij te kletsen. Daarna kregen we een goed verzorgde lunch met broodjes, soep en een frituursnack. Daarbij is ook gedacht aan de mensen met allergieën of andere dieetwensen. Na de lunch was er weer even tijd om bij te praten terwijl de organisatie de escape boxen klaar zette. Een gepensioneerde detective die onze hulp nodig had om nog één laatste zaak op te lossen was de opdracht. Zelf vond ik een escape doos eerst een minder leuk idee omdat je minder druk hebt dan in een escape room. De realiteit was echter anders, ik vond de escape box lastiger op te lossen omdat je minder snel overzicht creëert over welke onderdelen je al hebt gedaan en je veel meer visueel moet nadenken. Na de spannende moord te hebben opgelost met mijn team was het tijd voor de pubquiz. Met leuke verschillende categorieën droeg iedereen zijn/haar steentje bij voor de antwoorden en heeft het team waar ik in zat met 1 punt verschil gewonnen 🙂 Na de quiz was het tijd om af te sluiten en naar huis te gaan. Ik heb erg genoten van de dag omdat ik veel nieuwe mensen heb leren kennen, verhalen heb mogen horen en delen en vooral ook gezellig heb kunnen praten over van alles. Het is zeker een aanrader als je een dagje wil hebben met mensen om je heen die tegen dezelfde dingen aan lopen en je dus even geen uitzondering bent.

Geschreven door Rashaan

POSTED BY Rebecca | nov, 22, 2023 |